Vad kan man använda Pinterest till?

Pinterest är ett ställe för kreativa själar som vill samla inspiration. Man kan säga att Pinterest är som en anslagstavla på internet där du enkelt kan ”pinna” saker du tycker är tilltalande, till exempel en fin bild på naturen eller en vacker målning. Att pinna innebär att man fäster bilden ifråga på en av sina egen anslagstavlor. Vilka sorters bilder tycker du är inspirerande? Vad vill få mer inspiration av? Skaffa ett konto och hitta inspiration så kan du börja pinna också. Du kommer garanterat uppskatta denna stora värld av bilder.

Pinterest ger inspiration

Pinterest handlar nästan enbart om foton och hela tanken är att sprida kunskap, glädje och framförallt inspiration. Ska du klippa dig men vet inte riktigt vilken frisyr du har? Gå in på sidan och börja söka på olika frisyrer så kommer du få flera varianter än du tidigare kunnat drömma om. Företaget själva brukar säga att de är en katalog av idéer, och dessa idéer täcker allt från hår till vad man kan ge en treåring i present på födelsedagen.

Tycker du om sociala medier som Instagram och Facebook men vill ha något mer? Genom att skaffa ett konto på Pinterest blir du medlem i ett stort forum som finns över hela världen. Till skillnad från andra sociala medier vill detta företag inspirera dig till att faktiskt genomföra den idén du har fastnat för, istället för att låta tiden rinna iväg framför datorn. Det är gratis att registrera sig och man kan själv bidra med bilder på nya innovationer och tankar.

Pinterest är en enda stor anslagstavla

Vilka idéer gills?

Har du många idéer men vet inte riktigt vad du ska göra av dem eller om någon annan är intresserad av att höra om dem? Då är Pinterest rätt ställe för dig. På den hemsidan samlas tips på allt från hur man viker sina kläder snyggast till hur man kan göra om gamla kläder så att de känns som nya. Vissa idéer blir populärare än andra men en sak är säker – alla idéer får plats och dina tankar är alltid välkomna.

Pinterest sysslar mycket med något som på engelska heter ”tutorials”, vilket betyder ungefär ”handledning” på svenska. Det innebär att du genom en bildserie får reda på exakt hur du ska fläta den där avancerade flätan eller hur man egentligen knyter en windsorknut på slipsen. Om du har kommit på ett nytt sätt att göra en hylla eller skapa konst med växter är det bra att själv göra en bildserie som visar hur du har gått till väga. Vem vet, snart kanske din idé finns på riktigt i någon annans hem.

Från ax till vete

Pinterest går att använda på många sätt. Man kan använda denna plattform som en inspiration i vardagen eller som ett verktyg för att få idéer i jobbet eller när det gäller inredning hemma. På denna hemsida är allt möjligt, det är bara fantasin som sätter gränser. I och med att alla medlemmar kan lägga upp egna bilder och skapa oändligt många anslagstavlor finns det ingen hejd på inflödet av ny energi i sidan. Vill du blåsa nytt liv i din kreativa kraft kan ett medlemskap vara en bra start.